Vandaag kost de opkweek van vleesvee de rundveehouder handenvol geld

Vandaag kost de opkweek van vleesvee de rundveehouder handenvol geld

Van bij hun geboorte worden onze runderen goed verzorgd. Ze worden opgekweekt met moedermelk, fris gras en lekkere maïs. In de stal worden ze in kleine groepjes op knisperend stro gehouden en kunnen ze elkaar zelfs knuffelen. Zo gedijen de kalfjes best en kunnen ze uitgroeien tot slachtrijpe dieren. Uit een runderkarkas kan een slager veel soorten rundvlees snijden: een malse biefstuk, heerlijk stoofvlees, smakelijke rosbief … Er is veel variatie mogelijk op je bord! 
Vandaag kost de opkweek van vleesvee de rundveehouder handenvol geld. Het voeder is duur en dat kunnen we niet altijd doorrekenen in de verkoopprijs van ons rund. Nochtans, wij doen onze stiel graag en we komen goed overeen met onze dieren. En we bieden iedereen zoveel lekkers aan.