Ons Kookboek zonder recepten

Ons Kookboek zonder recepten

'Ons Kookboek' is de standaard keukenbijbel in de meeste Vlaamse huisgezinnen. Een exemplaar met blanco bladzijden doet enorm vreemd aan. Deze morgen kreeg Vlaams minister van Landbouw Joke Schauvliege een dergelijk exemplaar op de markt in haar thuishaven Sleidinge.

 

Nik Van Gool, nationaal voorzitster van KVLV stelde dat de meer dan 95.000 leden van KVLV zich afvragen in welke mate de gerechten uit Ons Kookboek hen nog kunnen smaken. Het besef dat wat er dagelijks op je bord komt, geproduceerd wordt tegen verlieslatende prijzen ten koste van vele landbouwgezinnen, zorgt voor een wrange bijsmaak. Ze werd geruggesteund door melkveehoudster Lut D’Hondt, varkenshoudster Hilde Van Herrewege, sierteelster Myriam Delcourt en nationaal verantwoordelijke van KVLV-Agra Isabelle Lindemans in haar vraag aan de minister om sterk te pleiten voor performante maatregelen tijdens de speciale landbouwraad op 7 september.
Minister Schauvliege reageerde dat dit onderwerp bovenaan de agenda staat. Samen met haar Waalse collega zal ze vragen om structurele maatregelen, in het bijzonder voor de melkvee- en varkenshouderij. Beiden proberen in de aanloop naar die landbouwraad steun te vinden bij hun collega’s uit andere lidstaten.